KINESITHERAPIE

 

 

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie wordt gebruikt om functiestoornissen zijnde vnl. pijn en bewegingsbeperkingen te onderzoeken en behandelen. De behandeling bestaat voornamelijk uit specifieke mobilisaties en manipulaties van bepaalde segmenten om zo de klachten te verminderen.

REVALIDATIE EN HERSTEL NA SPORTBLESSURE

Na een orthopedische ingreep of letsel wordt er in eerste instantie gewerkt om de pijn te verminderen en de mobiliteit te herstellen. Waarna vervolgens geprobeerd wordt om de spierkracht en coördinatie op te bouwen.

HOUDINGSCORRECTIE & RUGSCHOLING

Rugklachten kunnen ook ontstaan of in stand gehouden worden door slechte houdingen of bewegingspatronen. Door de houding te optimaliseren krijgen we een betere overdracht tussen verschillende spieren en brengen we de spierketens in balans.

LYMFEDRAINAGE

In deze praktijk wordt lymfedrainage toegepast aan de hand vaan een Lymfomat. Deze is ontworpen om het lymfestelsel te stimuleren alsook de bloedsomloop te verbeteren. Het wordt bijvoorbeeld toegepast bij overtollig vocht, na bijvoorbeeld het wegnemen van spataders, een trombose,…

TAPING

 

Door het correct aanbrengen van een kinesiotape wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

  • Pijndemping
  • Spierfunctie verbeteren
  • Ondersteunen van gewrichtsfunctie
  • Bloedcirculatie en lymfe-afvoer stimuleren

ANDULLATIE THERAPIE

Bij andullatie therapie wordt gebruik gemaakt van een speciale matras met trillingen in combinatie met infrarood. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de pijn verminderd. Deze therapie is ideaal bij patiënten met chronische pijn, stress of spiervermoeidheid.

GANGREVALIDATIE

Voor personen die moeilijker te been zijn en schrik hebben om te vallen, werken we bij FLOX een aangepast persoonlijk programma uit om u zo lang en zo goed mogelijk mobiel te houden.

RELAXATIE

Relaxatie is van belang bij het verminderen van alle soorten stress en overbelasting.  Dit gaat van simpele ademhalingsoefeningen tot het in balans brengen van het cranio-sacraal ritme aan de hand van osteopatische technieken.