CHINESE KRUIDEN

 

CHINESE KRUIDEN BINNEN DE TRADITIONELE CHINESE GEZONDHEIDSZORG

De wortels van de Chinese kruidengeneeskunde dateren van ongeveer 2500 voor Christus en ze steunt op de Taoïstische filosofie. Die filosofen beseften dat de mens, als onderdeel van de natuur, baat  kon hebben bij het gebruik van medicinale planten. Op dat vlak waren het pioniers in de geneeskunde. In tegenstelling tot andere planten en groenten worden kruiden zelden getroffen door ziektes. Dit betekent dat ze uniek zijn en specifieke stoffen bevatten die hen beschermen en ook nog eens nuttig kunnen zijn voor de mens. Eeuwenlang bogen de herbalisten zich over de verschillende kruiden en het effect op het lichaam. Ze ontwikkelden de theorie over de 5 smaken (zout, zoet, bitter, zuur en aromatisch) en hun specifiek effect op de organen en energie.

Door de onderliggende filosofie is het gebruik van kruiden uiterst geschikt om de gezondheid te bevorderen en klachten te bestrijden. Vermoeidheid, stress, maagdarmklachten, hoofdpijn, burn-out, fibromyalgie, verhoging van de immuniteit … zijn goede indicaties om gebruik te maken van kruiden.

Correct voorgeschreven kruidenpreparaten hebben geen neveneffecten. Bovendien zijn ze een perfecte aanvulling voor de tekorten die het geïndustrialiseerd eten creëert in ons lichaam. De Griekse arts Hippocrates stelt : ‘Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voedsel’. Welnu, kruiden kunnen beschouwd worden als medicinaal voedsel.

Het correct toepassen van kruidengeneeskunde vergt een degelijke opleiding . Ik heb een uitgebreide opleiding gevolgd bij ICZO en daar mijn diploma behaald . Ik werk met veilige producten die geleverd worden door firma’s die door het ministerie worden gecontroleerd.